Make-over van de zithoek!

Post By RelatedRelated Post


Al een tijdje wou ik de zithoek veranderen! Ik begon aan een moodboard en kwam er al snel achter dat ik toch weer viel voor mijn favoriete combinatie roze en groen. Een muurtje verven leek me een goed idee dus ik heb allerlei roze en groene kleurkaartjes gehaald bij de bouwmarkt! Omdat ik iets meer uitdaging wou dan de zachte pasteltinten ging ik opzoek naar een donkere tint groen die mooi zou passen bij de kleur van mijn andere muur earlydew.

Zo vond ik de kleur “Kostuum” van Gamma. Deze kleur sprak me erg aan en heb daarna diverse mensen gevonden die deze kleur al hadden. Bij het zien van hun foto’s wist ik het zeker! En als ik iets in me hoofd heb, moet het ook meteen gebeuren. Afgelopen zaterdag heb ik de kleur laten mengen en konden we verven. Ik heb gekozen voor een lambrisering omdat de hoek vrij donker is, en ik was bang dat een hele groene muur het nog donkerder zou maken. En daarbij vind ik de trend  nog steeds super leuk!

Bij het zien van de verf in de pot was ik eerst nog bang dat de kleur te licht was,maar toen de muur eenmaal droog was, was het precies de kleur waarop ik had gehoopt. De kleur is grijsgroenig maar dan echt donker. Super leuk om dat contrast te zien met mijn andere grijsgroene muur die veel zachter is.Helemaal blij word ik van een kleine verandering als deze die een heel groot verschil maakt in de zithoek.


En bij een nieuwe kleur op de wand horen natuurlijk ook nieuwe accessoires! De plank die ik eerst had hangen boven de bank was ik helemaal zat. Leuk hoor al die spulletjes op zo’n plank,maar eigenlijk ook wel erg standaard. Zo kwam ik uit bij de toffe IXXI met de misschien inmiddels wel bekende flamingo uit het Natural History Museum. Deze kun je vinden in de standaard collectie van IXXI. De kleuren passen perfect bij de rest van mijn spullen en zo zorgt het weer voor een eenheid tussen de zithoek en de rest van ons interieur. De IXXI is zo in elkaar gezet dus binnen een half uurtje hing deze mooie eyecatcher boven de bank. Ik heb gekozen voor de maat 100×60, zodat ik er eventueel nog wat naast kan hangen op de muur. Hij valt goed op en is een prachtige kleur roze. Doordat ik hem heb laten overlopen van de groene naar de witte kleur komt dit nog meer uit. Deze IXXI maakt de zithoek echt af!


Al met al ben ik echt super blij met het resultaat! Soms moet je niet te lang twijfelen, maar gewoon doen wat in je hoofd zit. Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden?

Liefs,

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met IXXI YOUR WORLD,  op mijn blog geef ik altijd een eerlijke review.

Amanda

Blogger & Beheerder op mijn-huisje.nl

Leave a Comment

Email (will not be published)