Home Wonen De voordelen van thuiswerken in een tuinkantoor

De voordelen van thuiswerken in een tuinkantoor

by admin
0 comment
De voordelen van thuiswerken in een tuinkantoor

In 2020 moest iedereen vanuit het niets thuis gaan werken vanwege de corona pandemie. Nu deze pandemie officieel voorbij is willen veel medewerkers niet terug naar kantoor. Begrijpelijk, want thuiswerken biedt heel veel voordelen. Vooral thuiswerken in een tuin kantoor biedt de rust en flexibiliteit die je nodig hebt om thuis te kunnen werken. Een aantal voordelen van een tuin kantoor:

Veel flexibiliteit

Een office pod, zoals een tuin kantoor ook wel wordt genoemd geeft je de vrijheid om je eigen werktijden te bepalen en je dag in te delen zoals jij wilt. Zelfs wanneer je kinderen thuis zijn kun jij geconcentreerd aan het werk, terwijl je toch in de buurt bent. Niet alleen geeft het vrijheid, het maakt de balans tussen werk en privé ook beter.

Geen woon-werkverkeer

Elke dag in de file staan, dat hoeft niet als je thuiswerkt. Je stapt vanuit je huiskamer zo je tuin in waar je office pod staat en kan direct aan het werk. Zo verspil je geen kostbare tijd aan pendelen en heb je meer vrije tijd en minder files.

Kostenbesparing

Thuiswerken zorgt voor een besparing van de kosten voor zowel jezelf als de werkgever. Voor jou is er een besparing op brandstofkosten, openbaar vervoer of maaltijduitgaven. Voor je werkgever betekent thuiswerken een besparing op de kosten van een groot kantoor. 

Comfortabele werkomgeving

Omdat je geen rekening hoeft te houden met collega’s kun je jouw werkomgeving zo inrichten dat deze zo comfortabel mogelijk is voor je. Bovendien geldt er geen dresscode in een thuiskantoor en kun je werken in kleding die comfortabel zit. 

Minder afleiding en betere concentratie

Werken in een tuin kantoor betekent weinig afleiding. Er zijn minder storende geluiden en onderbrekingen waardoor je betere concentratie hebt en productiever kunt werken. Doordat je efficiëntie hoger is krijg je bovendien meer taken af op een dag.

Milieuvriendelijk

Doordat er minder woon-werkverkeer is, is werken in een thuiskantoor milieuvriendelijker. Jij stoot minder CO2 uit omdat je niet elke dag in de auto stapt om naar kantoor te gaan. 

Zijn er ook nadelen?

Het lijkt wel alsof er alleen maar voordelen zijn verbonden aan thuiswerken. Er zijn dan ook veel meer voordelen dan nadelen. Toch zijn er ook punten aan een thuiskantoor die minder voordelig zijn. Zo heb je minder contact met collega’s en kan daardoor sociale isolatie ontstaan. Ook is er kans op technische problemen wanneer bijvoorbeeld de internetverbinding niet goed is, wat de productiviteit kan beïnvloeden. Ook kan het missen van persoonlijke interactie zorgen dat je de kans op mentorship mist en kan dit gevolgen hebben voor je professionele ontwikkeling. Gelukkig zijn deze nadelen allemaal goed te ondervangen door goede afspraken te maken met je werkgever hierover.

Ook een tuin kantoor in jouw tuin?

Ben jij overtuigd van de voordelen van thuiswerken en ben je op zoek naar een passend tuin kantoor? Bij GardenPod bieden ze diverse modellen zodat er altijd een model is dat past bij jouw huis. Bovendien kun je met je werkgever in overleg bekijken of je een (gedeelte) van de aanschaf van een office pod vergoed kunt krijgen. De werkgever heeft er immers ook veel voordeel van.

You may also like