Trends

The classic collection van Tafelgut

Tafelgut komt uit Duitsland,  en is als je het mij vraagt één van de mooiste theemerken die ik ken. Al eerder probeerde ik diverse soorten losse thee in uiteenlopende smaken. Want bij Tafelgut vind je niet de standaard normale smaken die je in de supermarkt tegenkomt. Je moet meer denken aan soorten als Indian Summer Mojito of Creamy Spring Cake. Al deze soorten zijn verpakt in super leuke blikjes, waardoor ze niet alleen leuk zijn om bijv. Cadeau te geven maar ook leuk staan op je keukenplank.

Hoewel de meeste blikjes losse thee bevatten, bestaan er nu ook enkele soorten in theezakjes. Dit is opzich makkelijk en snel in gebruik maar wel vind ik de losse thee er gewoon veel luxer uitzien. Zou jij voor gemak gaan of toch voor losse thee? Van Tafelgut mocht ik hun nieuwe Classic Collection testen. Deze smaken kun je zowel in theezakjes als in losse thee krijgen.

Ik drink dagelijks wel een kopje thee en jij?

De Classic Collection zit in mooie zwarte blikjes, als je deze open maakt komt meteen het aroma van de ingrediënten van de thee je tegemoet. Ik ontving de smaak Mango Cheesecake. De thee ziet er zo mooi uit, dat het bijna zonde is om het te gebruiken. Je vind de mango stukjes echt terug en ook ziten er mini marshmallows in. Heb jij ooit zo’n feestje gezien in een blikje thee?

De theezakjes heb ik getest in de smaak Milky Caramel en ook ontving ik de Earl Grey Cream. Het zakje is vrij groot voor in een klein kopje viel mij op. En ook zie je de mooie ingrediënten minder als bij de losse thee. Voordeel is wel dat je het sneller even klaarmaakt en je het theezakje ook eerder aanbied aan bijvoorbeeld visite!

Waar ik in de supermarkt normaal dus ga voor theezakjes, kies ik bij luxe thee als deze toch liever voor losse thee. Maar de smaak is even lekker dus mocht jij toch liever zakjes thee hebben dan is ook deze thee echt het proberen waard! En met sommige theesoorten kun je dus ook heerlijke ijsthee recepten maken, dit heb ik nog niet geprobeerd. Wel ben ik hier erg benieuwd naar.

Liefs,

Amanda

Blogger & Beheerder op mijn-huisje.nl

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.