Home DIY DIY Behangpaneel

DIY Behangpaneel

by admin
0 comment
DIY Behangpaneel

Een simpele DIY met een groots resultaat. Zo kan je dit behangpaneel het beste omschrijven. Doordat het echt een groot statement in je interieur maakt zorgt het voor een nieuwe sfeer. Ik zelf vind het erg handig dat ik zo me muren gewoon glad hou en  ik nu toch voor behangetje met print kan gaan!

Wat heb je hiervoor nodig:

– multiplex hardhout 12mm in gewenste afmeting

– behanglijm

– behang roller

– jouw twee favoriete behangetjes

– schaar

 – stanleymes

 – theedoek

– oud tijdschrift

Hoe ga je te werk:

Haal in je plaatselijke bouwmarkt een plaat multiplex hardhout minimaal 12mm dik , en laat hem op maat zagen. Ik koos voor 83cm breed bij 200cm hoog. Het is belangrijk dat je een dikke soort neemt tegen het kromtrekken, hiermee ben je iets duurder uit datwel.

Leg de plaat op een tafel en rol hem aan beide zijde in met behanglijm en laat dit goed intrekken. Het kost even tijd, maar geeft een beter resultaat. Dit is zegmaar je primer en zorgt ervoor dat daarna je behang beter plakt en het gelige van het hout niet door je behang heen komt.

Daarna breng je opnieuw lijm aan en kan je beginnen met behangen. Zorg ervoor dat je alles goed insmeert, maar ook weer niet te dik.

Je kunt vanaf de rol behangen langs de zijkant van het paneel en hem dan afknippen iets langer dan het paneel. LET OP! de volgende baan moet daarna weer mooi aansluiten bij een printje. Doordat je het liggend doet gaat het veel makkelijker dan tegen de muur. Ook is het hout als goed is mooi recht afgezaagd, dus de waterpas heb je niet nodig! Ook baan 2 knip je daarna weer af iets langer dan het paneel.

Eventuele bulten of lijmresten kun je het beste weg halen door met een zachte doek over het behang te gaan. Met je handen maak je sneller vouwen of beschadigingen.

Doordat je het behang iets langer hebt afgeknipt, ziet het er als goed is nu zo uit. Laat het nu even drogen en draai daarna je paneel voorzichtig om.

Snijd lang de randen het overtollige behang eraf met je stanleymes. Leg eventueel een oud tijdschrift eronder als je snijd.Vervolgens kun je kant twee net zo herhalen. En laat alles daarna goed drogen!

Het resultaat! Een super leuk behangpaneel voor in je interieur. Met twee kanten zodat je lekker kan wisselen. Ik ging voor behang uit de Panthera collectie van BN Walls & aan de andere kant koos ik voor een low budget flamingo behang van Kwantum. Ik ben benieuwd wat jullie van het resultaat vinden. Laat me hieronder weten wat jouw favoriete kant is..

You may also like

Leave a Comment