Home DIY Een wand van pallet hout!

Een wand van pallet hout!

by admin
0 comment
Een wand van pallet hout!

Beetje bij beetje zijn wij ons hele huis aan het aanpakken,en zijn nu beland bij project garage! Via pinterest kwamen we op het leuke idee om een muur te bekleden met hout van oude pallets. En ik moet zeggen,het is echt zo leuk geworden.Bijna zonde dat ik er alleen van kan genieten in de kou. Het is wel een werkje,maar dan heb je ook wat. Ik vind het helemaal leuk om elke plek in ons huis echt eigen te maken. En dit sfeertje in de garage is natuurlijk helemaal leuk en lekker stoer.

Een aantal van jullie vroeg zich af hoe je dit nou doet, vandaar deze DIY

Je hebt het volgende nodig:

 • Oude pallets goed gedroogd (voor onze wand 2,5 m lang gebruikte wij 8 pallets)
 • Houten latjes van de bouwmarkt in de hoogte van je wand
 • Zwarte verf en kwast
 • Lange schroeven en spijkers
 • Een zaag en werkbank
 • Schuurmachine

Hoe ga je te werk?

 1. De houten latten bevestig je verticaal op de muur, deze schroef je vast met de boormachine zodat ze stevig zijn bevestigd op de wand. Je plaatst nog. Na 20/30cm steeds een latje.
 2. Zodra je dit af hebt, kun je de muur zwart verven, dit doe je omdat de pallets niet helemaal zullen aansluiten en dit oogt dan uiteindelijk mooier.
 3. Nu begint het minder leuke werk, de pallets moeten allemaal uit elkaar gehaald worden zodat je alleen de plankjes over hebt.
 4. Sorteer alle plankjes op breedte.
 5. Je kunt nu het pallet hout gaan vast maken op de latjes. Doordat je ze heb uitgesorteerd kun je steeds een rij maken die even breed is. Je moet alleen de uiteinden op maat zagen.
 6. Zorg dat je steeds vanaf de andere kant begint,net als bij laminaat.Zo zorg je ervoor dat het stevig in elkaar zit.
 7. Op het eind de pallet wand nog licht schuren en klaar is je mooie wand!

You may also like

Leave a Comment