Home DIY Een korte uitleg over Instagram Reels

Een korte uitleg over Instagram Reels

by admin
0 comment
Een korte uitleg over Instagram Reels

Een simpele uitleg over het maken van een Instagram Reels

Instagram Reels, is op dit moment helemaal hot op Instagram. Ook ik zelf ben inmiddels begonnen aan het maken van deze korte video’s / sfeerbeelden. Naar aanleiding van mijn eigen Reels, kwamen er diverse vragen van jullie. Niet iedereen weet namelijk nog hoe dit precies werkt en waar je ze kunt vinden. Maar jij kan dit ook! Een Instagram Reels, is namelijk eigenlijk niet meer dan een serie korte beelden achter elkaar.

Neem als voorbeeld deze Reels die ik deelde. Dit is de simpelste manier om Reels te gebruiken. Dus laten we hier mee beginnen. Reels verhoogd namelijk je zichtbaarheid op Instagram, en je kunt er ook nog eens fijn je creativiteit in kwijt.

Super leuk toch om je volgers te inspireren met een Reels als deze? In deze video, is het eigenlijk niet meer dan dat ik 4 verschillende beelden laat zien van de ruimte. Elke keer vanuit een ander punt.Zorg van te voren dat je weet wat je wilt filmen, dan kun je de Reels in 1x opnemen. 

Hoe begin je?

Je opent via de instagram app, het kopje Reels.Vanuit daar kun je meteen beginnen met opnemen.

Je komt dan in het menu van Reels. Aan de linkerkant vind je 4 kopjes.

  1. muziek ( blader naar jouw favoriete nummer net als in stories.)
  2. snelheid ( hiermee kun je iets sneller laten lijken, of juist in slow motion opnemen.)
  3. effecten ( filters, let op! dit werkt maar per stukje die je opneemt, dus je moet deze steeds opnieuw indrukken als je het hele filmpje in dezelfde filter wil opnemen.)
  4. timer ( handig als je jezelf zou willen filmen.)

Zelf vindEen simpele uitleg over het maken van een Instagram REELS ik het het leukste om eerst alvast de muziek uit te kiezen en dan mijn Reels op te nemen. Maar dit kan ook andersom.

Nu is het een kwestie van filmen. Onderin vind je net als bij stories de play knop. Hiermee neem je dus op. minimaal 3 tot max 15 seconden! Een kort fragment dus. Hij stopt automatisch bij 15 sec, maar wil je een korter stukje waardoor je meer achter elkaar kunt opnemen druk je dus eerder de stop/play knop in.

Na het opnemen, kun je je korte stukje eventueel nog knippen of weggooien voor je het volgende fragment opneemt. Stel je bent niet tevreden of je vind het fragment net te lang. Ben je klaar of is je Reels vol kwa tijd, dan kun je simpel door op de knop volgende te drukken je reels opslaan.

Vervolgens kun je de omslag wijzigen door erop te klikken. Ook kun je hier je caption en # toevoegen en ervoor kiezen of je de reels video wel of niet in je tijdlijn wil delen.

Waar vind je je Reels terug?
Je Reels vind je terug onder het video kopje op je homepagina van je Instagram account. Dit kopje zal pas verschijnen na het opnemen van je eerste video!

Wat raad ik verder aan?
Oefenen , oefenen , oefenen. Oefening baart kunst. Maar hieronder nog mijn tips.

Een stop motion filmpje, maak je simpelweg door een statief te gebruiken! Zet je statief neer , en zorg dat de ruimte die je wilt filmen goed in beeld is. En de spullen die je wilt gebruiken klaar staan. Nu zet je continu iets in beeld erbij en druk je op de play en stop knop. Zo heb je allemaal super korte fragmentjes .

Beelden die al op je telefoon staan gebruiken, dit kan ook in Reels! Maak bijvoorbeeld een serie korte beelden als je ergens bent, en upload ze thuis in Reels. Je kunt dan achteraf de muziek toevoegen.

En als extra tip: zorg ervoor dat ook jouw Reels bij de sfeer van je account passen, mochten er kijkers komen. wie weet worden het dan wel volgers..

You may also like

Leave a Comment