Home Wooninspiratie Kleine veranderingen in de woonkamer

Kleine veranderingen in de woonkamer

by admin
0 comment
Kleine veranderingen in de woonkamer

2020, inmiddels al bijna weer maand 2. Wat gaat dat snel zeg. Als het nieuwe jaar aanbreekt zit ik altijd weer vol plannen als het om interieur gaat. Door de nieuwe trends maar ook omdat januari je woonkamer vaak leeg lijkt doordat je de kerstspullen weer opgeruimd hebt. Herkenbaar? Bij mij gaat het dan echt kriebelen om nieuwe kleurtjes te gaan kijken in de bouwmarkt en nieuwe spulletjes te halen in de woonwinkels en online.

Niet goed voor de portemonnee denk je nu misschien,  maar wel heel goed voor je gevoel hihi. Door een fijne leefomgeving voel je je namelijk vaak ook fijner en ga je dus fris en vol energie het nieuwe jaar in. Veranderingen in het interieur hoeven niet speciaal veel te kosten hoor, door kleine aanpassingen kun je al heel veel veranderen en je woonkamer een hele nieuwe look geven. Zo ging ik aan de slag met verf, behang en wat nieuwe accessoires.

Tip: Verkoop oude accessoires om zo weer nieuwe te kunnen aankopen. Of ruil je accessoires met iemand anders,  zo heb je beide weer wat nieuws in huis! Ik bedacht o.a. de #interieurruilnl om te ruilen via Instagram.

Zelf ben ik op dit moment van de rustige tinten,  natuurlijk gecombineerd met pastel! Want pastel daar voel ik me altijd fijn bij. Deze kleuren zullen ook niet zo snel verdwijnen uit mijn huisje . Hiervoor koos ik voor oker accenten maar in 2020 ga ik voor iets rustigere kleuren. De muur in de woonkamer kreeg i.p.v. de okergele  lambrisering nu de kleur Urban Taupe van Flexa en ook kocht ik een aantal accessoires in wat zachtere tinten. Een vleugje goud matcht hier heel leuk bij, dus ook dit vind je terug in mijn interieur.

Nog een trend die mij helemaal te pakken heeft is de line art trend ook wel fine faces. Line art? Fine faces? Ja dit is een trend die echt een comeback maakt. Picasso is natuurlijk één van de schilders die de Line art op de kaart zette. Maar nu zien we Line art terug in posters, behang, vloerkleden en ook servies en bijv. dekbedovertrekken! Deze trend zien we vooral terug in de wat rustigere serene interieurs. We zien de Line art van nu vooral in de vorm van gezichtjes die noemen we dan weer fine faces! Ik zelf heb inmiddels mijn behangpaneel bekleed met Behang van Kwantum om zo deze trend in mijn interieur te halen.

Verder ben ik nogsteeds dol op velvet, de combinatie van materialen, bamboe en roze. Roze met goud is ook een van de veranderingen in mijn interieur. Ik heb mijn Ikea Hemnes kastje opgeleukt met gouden knopjes van Nillas Deze kleine verandering zorgt voor een groot effect. Hierdoor laat ik mijn accessoires en meubels weer met elkaar matchen.

You may also like

Leave a Comment