Home Lifestyle De tuin weer in

De tuin weer in

by admin
0 comment
De tuin weer in

Langzaam begint het tuinseizoen weer, ik zeg langzaam want het weer zit tot dusver nog niet echt mee helaas. We hebben kunnen genieten van een paar buiten momentjes, maar tot nu toe is het vooral vanuit binnen genieten van je tuin of balkon. Maar dat mag de pret niet drukken! Want als dan eenmaal het zonnetje komt is het ook heerlijk om je tuin alvast op orde te hebben. 

Het seizoen begint begint bij mij in de tuin meestal met het weghalen van onkruid, bladeren en de tegels schoonmaken. Dit heb ik inmiddels gelukkig al klaar. En dan kan wat mij betreft het leukere werk beginnen. Omdat ik zelf een tegeltuin heb , is het vooral het vullen van de potten en aankleden van gezellige hoekjes. Dat laatste is nog best lastig vind ik, die hoekjes creeren. Daarom staan er nog wat veranderingen gepland in de tuin. Maar voor nu wil ik jullie alvast wat tips geven over hoe je een hoekje gezellig kan stylen.

Tips om je tuin gezellig aan te kleden:

  • Ga voor de tuin voor een combinatie van tuinspullen en spullen die je binnen al hebt, zo haal je op de warme dagen binnen naar buiten. Tenslotte ruim je je kussens, accessoires etc. savonds toch weer op.
  • Benut je hoekjes met tuinmeubelen die ook echt gebruikt worden, en ga liever voor een groter item dan allemaal losse items. Je kunt bijv beter een lang bankje tegen een muur zetten dan 4 losse stoelen.
  • Mix groen/ planten en natuurlijke accesoires voor een buitengevoel.
  • Een buitenkleed zorgt ervoor dat een hoekje extra gezellig word.
  • Buitenlampjes zijn niet alleen savonds gezellig, maar geven overdag ook sfeer.
  • Ga voor lekker veel kussens, zodat je echt een loungesfeer creeert. Want geef toe, niemand zit graag de hele dag in een harde stoel of tegen een harde wand.
  • Lelijke muur? Geef hem een andere kleur. Ik ben zelf echt fan van witte muren in een tuin, het zorgt voor een fris gevoel!
  • Een tuinposter zorgt voor een eigen sfeer in je tuin, waar we voorheen vooral tuinposters met quotes zagen. Zijn er nu zelfs tuinposters te bedrukken met een eigen foto!

Een palletbank blijft wat mij betreft de ultieme budgettip voor in de tuin! Je vind pallets vaak wel op Marktplaats of soms ook wel via de boer in de buurt. Een palletbank is stevig, makkelijk te onderhouden en je kunt er gemakkelijk op een zonnige dag je kussens op leggen. Ook op een klein balkon is een pallet mogelijk, je kunt hem gemakkelijk ook door de midden zagen!

Met plantjes creer je ook in een tegeltuin of op het balkon dat groene gevoel. Plantjes in potten moet je ook water geven, maar je hoeft er niet speciaal die echte groene vingers voor te hebben. Je tuin aankleden doe je verder in je favoriete kleurenpallet. Maar groen past altijd! Een tuin zonder planten vind ik geen tuin! Groen hoort erbij.

You may also like

Leave a Comment