Home Lifestyle Hanneke’s Pluktuin

Hanneke’s Pluktuin

by admin
0 comment
Hanneke’s Pluktuin

Al een hele tijd wou ik naar een pluktuin. Je ziet het regelmatig voorbij komen, maar toch kwam het er steeds niet van. Herkenbaar? En ik snap dus echt niet waarom ik dit steeds heb uitgesteld. Want eenmaal in de pluktuin dacht ik jeetje wat leuk! Ik had dit echt veel eerder moeten doen.

Ik bracht een bezoekje aan Hanneke’s pluktuin

Deze pluktuin ligt tussen Dronten en Elburg aan een boerenweg in Bidinghuizen. Voor mij maar 15min rijden, ideaal dus. Eenmaal aangekomen op de boerderij loop je door naar achteren, waar je de mooie kas vind die aan de pluktuin zit. In deze kas kun je ook een kopje thee of iets lekkers nuttigen. Voor de pluktuin betaal je geen entree, je betaald alleen je bloemen!

Eenmaal door de kas heengewandeld , kun je een schaartje en vaas met water pakken om het land op te gaan. Achter de kas ligt namelijk een groot stuk weiland vol met bloemen! De pluktuin. Nou ging ik een beetje eind van het seizoen, dus vooral de dalias stonden volop in bloei, maar ook zonnebloemen en gladiolen waren volop aanwezig. En overal tussendoor waren er leuke veldbloemetjes te vinden.

In de pluktuin kun je echt heel relaxed je gang gaan. Je kunt er zolang over doen als je zelf wilt. Natuurlijk kun je alles plukken wat je maar een beetje leuk vind, maar ik zelf ging wat kieskeuriger te werk. Mijn favoriete boeketjes zijn toch wel de gemixte veldboeketten. Dus met mijn schaar, mandje en vaas ben ik lekker tussen alle bloemen door gelopen op zoek naar de perfecte mix van kleuren en bloemen. Ik denk dat ik mij zeker een uur heb vermaakt in het veld.

You may also like

Leave a Comment